skip to Main Content
Cursus Medic First Aid Voor Buurtsportcoaches Bij Huis Voor De Sport Groningen

Cursus Medic First Aid voor buurtsportcoaches bij Huis voor de Sport Groningen

Op woensdag 22 mei vond de cursus Medic First Aid voor buurtsportcoaches plaats bij Huis voor de Sport Groningen. Eén van de deelnemers was Carina Kamps, buurtsportcoach in de Indische Buurt & De Hoogte (Groningen). Zij vindt het ontzettend belangrijk dat ze in haar functie weet wat ze moet doen als er iets fout gaat.

Waarom heb je je aangemeld voor de cursus?

“Als buurtsportcoach werken wij veel samen met kinderen tussen de 4 en 17 jaar in verschillende sportsituaties. Er kan tijdens het sporten zeker iets gebeuren. Daarom is het heel belangrijk dat wij weten welke handelingen we moeten doen als er iets fout gaat. Daarnaast werk ik ook privé al jaren in mijn eigen sportschool, waarbij EHBO een absolute ‘must’ is om überhaupt training te mogen geven.”

Wat heb je geleerd?

“Uiteraard hebben we de bekende onderwerpen herhaald als: AED, de reanimatie, de zorgcirkels, wat te doen bij verdrinking/shock/brandwonden… Fijn om dit even weer te herhalen, zodat alles weer fris in het hoofd zit. Tijdens de cursus hebben we vooral rollenspelen gedaan, waarbij je op dát moment moest handelen op een onbekende situatie, precies zoals in de praktijk kan gebeuren. Dat was best zinvol.”

Wat vind jij van de nieuwe Buurtsportcoach Academy Noord?

“Fantastisch dat er een Buurtsportcoach Academy Noord is. De krachten worden gebundeld en er kan een groot scholingsaanbod worden gecreëerd voor alle buurtsportcoaches. In onze functie hebben wij dagelijks te maken met verschillende doelgroepen/werkrelaties/vraagstukken, dus scholing is altijd goed.”

Welke cursus zou jij in de toekomst graag willen volgen?

“Ik zou mij in de toekomst wel meer willen verdiepen in het ‘Bewegen in de Openbare Ruimte’. Ik ben van mening dat we in de toekomst steeds meer buiten een sportaanbod gaan creëren voor jonge en oudere kinderen.”

Back To Top