skip to Main Content
Bijscholing Seniorensport ‘Sport- En Beweegactiviteiten In De Buitenlucht’

Bijscholing seniorensport ‘Sport- en beweegactiviteiten in de buitenlucht’

Datum 10 okt 2020
Tijd 9.00 - 12.30 uur
Locatie Sporthal de Twine (Tjallinga 2, Grou)
Kosten € 40
Voor wie geschikt Voor deelname aan de workshops heb je als vooropleiding tenminste een afgeronde opleiding seniorensportleider (voorheen MBvO-leider), CIOS, ALO of fysiotherapie.
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie Sport Fryslan

Op zaterdagochtend 10 oktober 2020 organiseert Sport Fryslân een bijscholing voor seniorensportdocenten, trainers, buurtsportcoaches en fysiotherapeuten.

Het programma

De workshops die op het programma staan: ChiWalking en GoldenSports. Dit zijn beweegactiviteiten voor buiten; we willen docenten, trainers, buurtsportcoaches en fysiotherapeuten inspireren hoe ze hierin lessen/trainingen kunnen verzorgen. Begeleiders van beweegactiviteiten voor ouderen zoeken, vooral nu tijdens de coronacrisis, naar alternatieven voor binnensport waarbij ouderen veilig kunnen bewegen. In de buitenlucht bewegen is hartstikke gezond en ook voor ouderen zijn er mogelijkheden om dit onder begeleiding en veilig te doen.

De inleiding van de ochtend wordt verzorgd door Antonie Kok, seniorensportdocent. Zij geeft tips over waar je bij het buiten lesgeven rekening mee moet houden en vertelt over haar ervaringen van het vertalen van bootcamp voor ouderen.

De workshops worden verzorgd door Henk Hiemstra en Mirjam Boomsma (ChiWalking) en Leonie Everts (GoldenSports). Zij vertellen en laten zien wat deze activiteiten inhouden en hoe je de activiteit kunt opstarten.

  • 09:00 – 09:15: Inloop
  • 09:15 – 09:40: Opening en inleiding
  • 09:40 – 10:45: Workshop ronde 1
  • 10.45 – 11:10: Pauze
  • 11:15 – 12:15: Workshop ronde 2
  • 12:15 – 12:30: Afsluiting

Voor wie?

Voor deelname aan de workshops heb je als vooropleiding tenminste een afgeronde opleiding seniorensportleider (voorheen MBvO-leider), CIOS, ALO of fysiotherapie.

Praktische informatie

De bijscholing is van 9.00-12.30 uur in en rondom sporthal de Twine in Grou. De kosten zijn € 40,00 per persoon (dit is inclusief koffie/thee).

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de bijeenkomst, meld je dan uiterlijk dinsdag 6 oktober aan via de site van Sport Fryslan.

Uiteraard houden wij ons aan het protocol om 1,5 meter afstand te houden. Hierdoor is er een maximum aantal personen dat aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst. We verwerken de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst, dus vol=vol.

Vragen/opmerkingen

Heb je vragen en/of wil je meer informatie over scholingen en seniorensport in het algemeen? Dan kun je contact opnemen met projectmedewerker Inge Rundervoort.
E: inge@sportfryslan.nl
T: 06 30 21 61 49
Back To Top