skip to Main Content
EHBO-herhalingscursus (Avond)

EHBO-herhalingscursus (Avond)

Datum 20 APRIL 2021
Tijd 17.00 tot 21.00 uur
Locatie Hanze Instituut voor Sportstudies
Kosten € 95
Voor wie geschikt Buurtsportcoaches en andere werkers in het veld
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie BSC Academy Noord

De laatste EHBO-herhalingscursussen moesten we, door de strenge corona maatregelen, helaas uitstellen. We blijven positief en hebben de herhalingscursus nu gepland 20 april van 18.00 – 22.00 uur. Hanze Instituut voor Sportstudies te Groningen is onze gastheer.

Inhoud herhalingscursus (1 avond)

De herhalingscursus is bedoeld om je eerste hulp kennis up-to-date te houden en te blijven oefenen met de verschillende vaardigheden. Op deze wijze blijft men vertrouwd met het geven van eerste hulp en blijft het certificaat geldig. De inhoud van de herhalingscursus wordt aangereikt op 1 avond van ongeveer 4 uur. De onderwerpen hebben te maken met acute eerste hulp ofwel levensbedreigende situaties:
-Reanimatie is een verplicht onderdeel in een herhalingscursus.
-Catastrofale bloedingen
-ABCD-methode

In de herhalingscursus kan ook de formele inhoud gemixt worden met specifiek gewenste onderwerpen van de cursist.

Na het volgen van de cursus:
Heb je het certificaat van je basiscursus voor een jaar verlengt.

Het betreft fysieke cursussen conform de corona-richtlijnen vanuit de Rijksoverheid. Het protocol dat is vastgesteld op basis van de regelgeving zoals deze nu (13-10-202) bekend is wordt gehanteerd. Zodra hierop wijzigingen komen, passen wij uiteraard ook de cursussen aan. De tijden zijn vervroegd in verband met de avondklok: de cursus is nu van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Voor de individuele opgave zijn de kosten € 95,00 p.p. (inclusief verlenging certificaat)

Doelgroep: De Leraar LO, trainer/coach, beweegagoog, fysiotherapeut, gezondheid sportconsulent, lifestyle coach, bewegingsconsulent, buurtsportcoach, combinatiefunctionaris, vitaliteitscoach, zweminstructeur en bewegingsdeskundige.
Instroomniveau: in het bezit van een certificaat basiscursus EHBO van maximaal 1 jaar oud.

Opgave

Let op: De deelnemers die zich al voor de (uitgestelde) cursus in januari hadden opgegeven hoeven dit niet nog eens te doen! Jullie hebben automatisch een plek in de herhalingscursus van 20 april. Uiteraard krijg je hierover nog een mail of dit ook past binnen jullie agenda.

Had jij je nog niet opgegeven maar wil je wel deelnemen doe dit dan per e-mail: Als je in dienst bent bij: SportDrenthe: mzijl@sportdrenthe.nl, Sport Fryslân: manouk@sportfryslan.nl of Huis voor de Sport Groningen: b.vandekant@hvdsg.nl. Als je niet in dienst bent bij een van deze noordelijke sportserviceorganisaties, dan kun je dit per e-mail doen bij lll-sportstudies@org.hanze.nl.

Vermeld in de mail de volgende gegevens:

Roepnaam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Emailadres:
Functie:
Werkgever:
Al in het bezit van een certificaat ja/nee? (welke/wat voor?):

Back To Top