skip to Main Content
Opleiding Seniorensportleider

Opleiding seniorensportleider

Datum Vanaf 26 januari
Tijd Nader te bepalen uur
Locatie Nader te bepalen
Kosten € Maatwerk
Voor wie geschikt Je hebt affiniteit met de doelgroep. De cursus is met name geschikt voor mensen die werken in verzorgings- en verpleeghuizen of in de sportsector en die zich meer willen richten op de begeleiding van senioren.
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie Friesland College

De partners van de BSC Academy Noord en de sportopleidingsinstituten zetten zich in om een bijdrage te leveren aan voldoende en gekwalificeerd kader voor seniorensport. Het aantal senioren stijgt de komende jaren fors. Op dit moment is er te weinig kader en door vergrijzing van het huidige kader dreigt er een nog groter tekort. Er zijn mensen nodig die sport- en beweeglessen gaan geven aan senioren. Seniorensport vergt een specifieke aanpak en deskundigheid. Daarom maken we promotie voor de ‘Opleiding seniorensportleider’.

Ben je iemand of ken je iemand die hierin geïnteresseerd is? Kijk hier voor meer informatie over de 16-weekse opleiding in Heerenveen (vanaf 26 januari 2021) of stuur de informatie door binnen jouw netwerk. We denken bv. aan zij-instromers vanuit zorg, welzijn en sport zoals oud-trainers/ALO/CIOS-ers, fysiotherapeuten, medewerkers zorginstellingen, trainers van verenigingen. Maar ook huidige buurtsportcoaches die zich nu met andere doelgroepen bezig houden, en in de toekomst wel senioren willen begeleiden.

Back To Top