skip to Main Content
Opstartcursus OldStars Sport

Opstartcursus OldStars Sport

Datum 30 nov 2020
Tijd nnb uur
Locatie Regio Groningen of Leeuwarden
Kosten € geen
Voor wie geschikt Trainers en begeleiders OldStars
Voorbereiding gevraagd
Uitvoerende organisatie Nationaal Ouderenfonds en OldStars

Achtergrond

Om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken en zo ouderen op een verantwoorde wijze via OldStars Sport in beweging te brengen, wordt op initiatief van het Nationaal Ouderenfonds twee cursussen aangeboden. De opstartcursus, ook wel basiscursus genoemd, en als vervolg daarop eventueel de verdiepingscursus.

Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn: spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de setting waarin dat gebeurt, ook wel sociale activering genoemd. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan het verbeteren gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de aangeboden voetbalvormen. In de opstartcursus kunt u vragen stellen over de opbouw van de training en verschillende aangeboden oefenstof. Er wordt hierin gebruik gemaakt van het ASM-model.

Welke bijdrage levert de opstartcursus?

Met de opstartcursus heeft u beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Door beweegvormen en spelvormen aan uw training toe te voegen bereikt u dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen op zijn niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en met een terugkomdag op maat gemaakt voor elke initiatiefnemer, trainer en of begeleider. Het programma voor deze cursus start om 09:00 uur en het bestaat uit een binnenprogramma en buitenprogramma. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard. De cursus duurt anderhalve dag, en daarna volgt een terugkomochtend. Na afloop van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt. De cursus wordt op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd.

Kosten

Om deel te nemen aan de opstartcursus heeft u geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Op dit moment wordt de cursus voor Regio Noord nog uitgewerkt. Definitieve locatie en tijd en meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelden volgen. Mocht u interesse hebben in deze cursus laat dat dan weten via de mail aan Jens Dijkstra (Huis voor de sport Groningen), hij zal u dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Back To Top