skip to Main Content
Plezier In Bewegen Voor Ieder Kind

Plezier in bewegen voor ieder kind

Datum 10 dec 2020
Tijd 9.15 - 15.30 uur
Locatie Online
Kosten € geen
Voor wie geschikt Vakleerkrachten bewegingsonderwijs, combinatiefunctionarissen, bewegingsagogen binnen zorginstellingen en trainers van sportverenigingen.
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie Kenniscentrum Sport & Bewegen, Special Heroes Nederland en Hanzehogeschool Groningen

Kenniscentrum Sport & Bewegen, Special Heroes Nederland en Hanzehogeschool Groningen organiseren het webinar Plezier in bewegen voor ieder kind. We richten ons tijdens deze online bijeenkomst op kinderen met een motorische en/of gedragsmatige achterstand. Dit omdat zij extra aandacht nodig hebben (en verdienen) om plezier te kunnen beleven.

Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school en bij de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of om het gevoel te krijgen dat ze iets kunnen.
Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport en bewegen?

Een groot dilemma voor het kwetsbare kind met motorische en of gedragsmatige problemen is dat het afhankelijk blijft van de ondersteuning of dat de ontwikkeling stagneert. Zonder deze hulp lukt het niet om deel te nemen aan sport en bewegen. Dit kan en moet anders. Tijdens dit webinar laten we ons inspireren door verfrissende ideeën, delen we onze dilemma’s en gaan we gezamenlijk op zoek naar de aanpak die past bij onze situatie.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar kenniscentrumsportenbewegen.nl/event/plezier-in-bewegen-voor-ieder-kind/

Back To Top