skip to Main Content
Scholing Seniorensportleider

Scholing seniorensportleider

Datum 2 okt tot 27 nov 2020
Tijd 14.00 - 16.30 uur
Locatie Sporthal de Koel in Borger
Kosten € 125
Voor wie geschikt Iedereen die belangstelling heeft voor en affiniteit heeft met het lesgeven aan senioren
Voorbereiding gevraagd Ja
Uitvoerende organisatie SportDrenthe in samenwerking met gemeenten Hoogeveen, Emmen en Borger-Odoorn

Door vergrijzing en de stijgende levensverwachting zijn senioren de snelst groeiende groep in onze samenleving. De gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn willen graag bijdragen aan het gezond ouder worden van hun oudere inwoners en voeren een actief beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en heeft een positieve invloed op gezondheid, bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact.

Om senioren op een goede en verantwoorde manier te laten bewegen organiseren bovengenoemde gemeenten, ondersteund door Sport Drenthe en Stichting Goud Vereg, gezamenlijk een kaderscholing seniorensportleider. De vraag naar gediplomeerd sportkader aan deze snelgroeiende doelgroep wordt steeds groter en biedt veel kansen voor een (toekomstig) lesgever.

Doel van de scholing

Het vergroten van kennis over de gevolgen van psychische en fysieke aspecten van het ouder worden èn het aanbieden/uitbreiden van uitdagende oefenstof voor zowel mobiele als minder mobiele ouderen. Deelnemers die de scholing volledig hebben afgerond ontvangen een bewijs van deelname. Bij gebleken kwaliteit kan het Galm-certificaat worden behaald.

Start en duur

De scholing gaat vrijdagmiddag 2 oktober 2020 van start om 14.00 tot 16.30 uur in sporthal de Koel in Borger. De scholing bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur, waarvan 1 uur theorie en 1 ½ uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing. Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer voor 2 oktober zelf een stageplek regelt. Lukt dat niet, dan kan hulp worden gevraagd aan Esther Witte.

Kijk voor meer informatie op kaderscholing seniorensportleider

Back To Top