skip to Main Content
Verdiepingscursus OldStars – ASM

Verdiepingscursus OldStars – ASM

Datum 2 en 23 nov 2020
Tijd 9.00 - 15.30 uur
Locatie Nog niet bekend
Kosten € geen
Voor wie geschikt Trainers met ervaring en bevoegdheid
Voorbereiding gevraagd Ja
Uitvoerende organisatie Nationaal Ouderenfonds en OldStars

Deze trainerscursus is met name geschikt voor iedereen die als trainer/begeleider actief is of wilt worden, binnen een OldStars sportvariant als hockey, handbal, tennis, korfbal, rugby, tafeltennis en/of basketbal. Na het succes van de OldStars opstartcursus wordt nu een vervolg gegeven via deze verdiepingscursus tot ASM-OldStars trainer. Uit ons onderzoek blijkt dat veel trainers en begeleiders de wens hebben om in een training van OldStars Sport te kunnen differentiëren aan de hand van het ASM. Deze cursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en wordt ondersteund door een 6- tal sportbonden, te weten: KNLTB, Rugbybond Nederland, NTTB, NHV, KNKV en KNHB.

Achtergrond OldStars Sport en ASM

Uitgangspunt van OldStars is het leveren van een positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen in en rondom de sportvereniging. Vanuit het ASM worden beweegvormen ingezet om ouderen fitter, gezonder te maken en te houden en beter te laten bewegen met de inzet van deze spelvormen als middel. Sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier worden gecombineerd middels aangepaste spelvormen. Het ASM dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Beweegstrateeg René Wormhoudt en zijn team zullen begeleiders en/of trainers opleiden om het ASM toe te passen binnen OldStars Sport.

Welke  bijdrage levert deze trainerscursus en welke ureninzet is er?

Met behulp van deze trainerscursus ontwikkel je een beter inzicht in de doelgroep. Daarbij doe je kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen aan de OldStars-training toe te voegen. Je zult ermee bereiken dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de spelvormen en op zijn of haar eigen niveau kan participeren. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd. Via deze cursus word je opgeleid tot ASM-OldStars instructeur. Naast de contactmomenten van 12 uur is er ook 12 uur zelfstudie voor huiswerk en voorbereiding. Hiervoor wordt een werkboek met opdrachten uitgereikt.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan de verdiepingscursus heb je een vooropleiding nodig. Het ASM-OldStars instructeurschap is ontwikkeld voor iedereen die in het bezit is van een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie en/of het diploma trainer/coach in een tak van sport dan wel bevoegd is in zijn of haar sport training te geven De opleiding is complementair aan reeds aanwezige kennis en kunde van de kandidaat in sport en bewegen. Wij adviseren dat de deelnemer minimaal 2 jaar trainerservaring heeft (methodisch en didactisch). Daarnaast is het noodzakelijk dat de deelnemer geschoold is, of zich op korte termijn laat scholen door het doen van een EHBO / AED cursus.

Voor inhoudelijke vragen/aanmeldingen of opmerkingen over de cursus graag contact opnemen met Johan Annema via info@oldstars.nl en/of 06-14443420.

Back To Top