skip to Main Content
Wat Kan Ik Als BSC Betekenen Voor Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Wat kan ik als BSC betekenen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Datum 16 maart 2021
Tijd 15.30 tot 16.30 uur uur
Locatie Online
Kosten € geen
Voor wie geschikt Buurtsportcoaches, vakleerkrachten, combinatiefunctionarissen, cultuurcoaches
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland i.s.m. met Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe en Groningen

Als buurtsportcoach, cultuurcoach of combinatiefunctionaris ben je dagelijks bezig om kinderen in beweging te krijgen: op school, in de wijk, op Cruyff Courts, speelveldjes of hangplekken. Je legt de verbinding tussen kinderen, school, ouders en de gemeente. Wist je dat 1 op de 11 kinderen en jongeren niets aan sport of cultuur kan doen omdat er thuis niet genoeg geld is? Onze intermediairs zijn onze ogen en oren in de wijk. Zij zien de kinderen en gezinnen die geen lid kunnen worden van een sport- of cultuurvereniging omdat er thuis te weinig geld is.

Via de intermediairs komen de aanvragen binnen en horen wij belangrijke signalen vanuit de gezinnen. Ook hebben buurtsportcoaches het contact met de kinderen en ouders die gebruik maken van het Jeugdfonds. Wij constateren dat in veel gemeenten buurtsportcoaches intermediair zijn, maar niet iedereen (actief) intermediair is voor ons fonds. Als buurtsportcoach kun je een groot verschil maken voor een kind door het indienen van een aanvraag. Kleine moeite voor jou, groot plezier voor het kind!

Tijdens deze (scholing) informatiebijeenkomst willen we in contact komen met jullie en met elkaar kennis en ervaringen uit (te) wisselen. We vertellen je meer over het intermediair schap voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en wat jij hierin als buurtsportcoach concreet kunt betekenen.

Meer informatie over de rol als intermediair op jeugdfondssportencultuur.nl/buurtsportcoach

Back To Top