skip to Main Content
Zelfregulatie Stimuleren

Zelfregulatie stimuleren

Datum 18 en 25 MEI, 8 en 15 JUNI
Tijd 16:00 tot 20:00 uur
Locatie Hanze Instituut voor Sportstudies
Kosten € 395
Voor wie geschikt Praktijkprofessional in het domein van onderwijs, opvoeding en sport.
Voorbereiding gevraagd Nee
Uitvoerende organisatie BSC Academy Noord en Hanze Hogeschool

zelfregulatie gaat over het kunnen sturen van je eigen emoties en cognitieve processen. Deze (zelf)sturing is nodig om gedrag te organiseren, impulsen te beheersen en om constructieve problemen op te lossen. Kortom het functioneren in het alledaags leven.

Ben je benieuwd hoe jij als buurtsportcoach, trainer of LO-docent leerlingen of sporters kunt ondersteunen om zichzelf te blijven uitdagen en ontwikkelen? Wil je leren hoe jij je les of training zo kunt inrichten dat zelfregulatie gestimuleerd wordt en je op maat kunt begeleiden? Schrijf je dan in voor deze cursus zelfregulatie.

Na het volgen van deze zelfregulatie cursus kun je:

Het startniveau van leerling/sporters analyseren, de zelfregulatie cyclus doorlopen en je les of training gericht op zelfregulatie ontwerpen, begeleiden (scaffolding) en beoordelen.

De cursus is erop gericht om zelfregulatie zelf te ervaren en direct in eigen praktijk toe te passen.

  • In de 1ste bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod: het zelf ervaren van een lessituatie of training waarin zelfregulatie een plek krijgt, theoretische verkennen van zelfregulatie, analyse van eigen lesgeefgedrag, zelf ontwerpen van een les(deel) waarin zelfregulatie een plek krijgt.
  • In de 2de bijeenkomst staat het begeleiden van zelfregulatieprocessen bij de leerling en/of sporter centraal. Ook wordt teruggeblikt op ervaringen met de eerder ontworpen les.
  • In de 3de bijeenkomst wordt het begeleiden van zelfregulatie verder uitgediept en worden diverse cognitieve, metacognitieve en motivationele hulp strategieën aangereikt die je direct in kunt zetten.
  • In de 4de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de rol van beoordelen in relatie tot zelfregulatie en ga je aan de slag met het ontwikkelen van een visie op zelfregulatie in je lessen of training.

Doelgroep: Praktijkprofessional in het domein van onderwijs, opvoeding en sport.

Instroomniveau: Deelname aan de cursus kan op basis van relevante werkervaring en afgeronde opleiding (MBO/HBO).

Cursusdata

Dag 1: 18 mei; 16.00 – 20.00 uur
Dag 2: 25 mei; 16.00 – 20.00 uur
Dag 3: 08 juni; 16.00 – 20.00 uur
Dag 4: 15 juni; 16.00 – 20.00 uur

Locatie: Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen

Prijs: € 395,00 per pers. (inclusief koffie/thee/water, soep en broodjes tijdens cursusdagen)

Aantal deelnemers: minimaal 20 – maximaal 25 personen

Tijdsinvestering: 47 uur (inclusief voorbereiden van opdrachten).

Inschrijven

De uiterste inschrijfdatum is maandag 1 maart 2021. Je ontvangt na deze datum bericht over toelating en informatie betreffende de 1ste bijeenkomst. Heb je interesse? Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Back To Top