skip to Main Content
Scholingen In Voorbereiding

Scholingen in voorbereiding

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken

Binnenkort starten de Medic Fist Aid EHBO-cursussen bij alle drie de provinciale sportorganisaties in noord-Nederland (SportDrenthe, Sport Fryslân en Huis voor de Sport Groningen). De cursussen zijn officieel erkend en in overeenstemming met de richtlijnen van onder andere de Nederlandse Reanimatie Raad, het Rode Kruis en de European Resuscitation council. 

Zowel de basiscursus als herhalingscursus zullen worden aangeboden. De bedoeling is dat dit aanbod nog dit jaar van start gaat. 

Jongeren beter voorbereid op hun (sport)toekomst door zelfregulatie

Meer motivatie om deel te nemen aan de sportles en een duurzame deelname aan onze bewegingscultuur. Wie wil dat nou niet?! Zelfregulatieve vaardigheden helpen om beter te worden in sport, maar ook in de andere eisen die gevraagd worden op school en in de maatschappij. Zelfregulatie is belangrijk voor school, sport en zelfs leefstijl. Zelfregulatie wordt gezien als een 21e-eeuwse vaardigheid.

De sportcontext blijkt zeer geschikt om specifiek deze vaardigheden te oefenen en te ontwikkelen. Maar het ontwikkelen van zelfregulatie bij leerlingen vraagt een andere invulling van lesinhoud en didactische vaardigheden van onderwijzers, trainers of buurtsportcoaches.

De cursus zelfregulatie bestaat uit 6 bijeenkomsten (incl. beeldinterventies) en start in februari 2021

Breed motorisch opleiden is de toekomst (ASM)

Een andere manier van denken over sport, spelen en bewegen. Aanleren van de grondvormen van bewegen ging vroeger vanzelf. De huidige generatie jeugd is echter minder fit en moeten we aanvullende beweegprogramma’s aanbieden. Het Athletic Skills Model (ASM) biedt ‘de schijf van 10’ als keuzemenu om de trainer, coach, docent, therapeut of de buurtsportcoach structuur te bieden in de programmering van een veelzijdig beweegaanbod. 

Het ASM maakt dat kinderen voldoende brede motorische ervaringen op kunnen doen. Dit voorkomt ook kansenongelijkheid en helpt de kwetsbare kinderen aan een sportieve plek in onze samenleving. 

De ASM-cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op vrijdagmiddag en start in februari 2021.

Maak je interesse kenbaar voor 1 van de 3 scholingen:
Op dit moment worden de planning en de locaties ingeregeld voor deze drie scholingen. Zodra deze bekend zijn worden de details gedeeld en kun jij je inschrijven. Er zit helaas een maximalisering op het aantal deelnemers per cursus. Dus je kunt ook alvast je interesse kenbaar maken per mail via onderstaande button. Je zit dan nergens aan vast maar we informeren je als eerste. 
Geef wel even aan voor welke van de drie scholingen je interesse hebt en in welke gemeente je werkt, dan kunnen wij bepalen op welke locatie we de scholing het beste kunnen geven. Stuur een mail

Back To Top